D'ale mamei

Sunt zile în care îmi dau seama cât sunt de fraieră

îmi dau seama

Sunt zile, ca cea de astăzi, în care îmi spun că-s tare fraieră. Sunt momente în care îmi fac griji pentru atât de multe lucruri mărunte, încât îmi scapă din vedere lucrurile mari, care contează cu adevărat.

OK, am mers la medic cu șosetele un pic găurite în talpă, eu n-am știut și s-au văzut. Și ce dacă?

OK, azi nu am primit un răspuns la acel e-mail important. Și ce dacă? E și mâine o zi.

OK, am cheltuit mai mulți bani la cumpărături decât am plănuit, fiindcă vrem să face economii. Și ce dacă? Data viitoare voi fi mai atentă. În plus, e minunată cartea aia pe care am cumpărat-o. La fel și cerceii pe care o să-i port din an în Paște.

OK, azi nu am reușit să lucrez atât de mult cât ar fi trebuit. Recuperez mâine, pentru că astăzi chiar am avut nevoie de o mică pauză.

Și lista poate continua.

Pentru multe probleme există soluții. Multe probleme sunt în realitate mici, minuscule, chiar dacă uneori par imense și mă sperie. Există rezolvări, alternative, nu e nicio tragedie dacă fac din când în când câte o greșeală. Dacă ceva nu iese așa cum mi-aș fi dorit. Lucrurile importante nu sunt astea. Sunt mărunte, le uit în curând, le rezolv, vor fi înlocuite de alte griji, de alte greșeli la fel de mărunte.

Ce contează cu adevărat suntem noi. Liniștea noastră. Sănătatea noastră, și nu numai cea fizică. Înțelegerea dintre noi. Timpul nostru împreună. Fericirea noastră. Lucrurile care ne bucură sufletul. Momentele noastre magice, oricât de simple ar părea pentru alții. Iubirea.

Când aștepți cu inima strânsă rezultatele unor analize, când îți vezi copilul cu perfuzie, când vezi că nu îi e bine puiului tău, iar tu nu ai puterea să îl faci bine în secunda următoare, nimic altceva nu mai contează. Din fericire trec momentele aste agrele. Din fericire totul a fost bine. (Anul ăsta am ajuns cu cea mică la urgențe, din cauza unei enterocolite, a avut nevoie de o perfuzie apoi am plecat acasă. După vreo două luni a mai apărut ceva, nimic grav, dar a fost nevoie de tratament și de regim timp de câteva zile. Ieri am mers cu cea mică la analize pentru că aveam eu niște incertitudini, și oricum era nevoie să le facem, fiindcă sunt necesare la un anumit interval de timp, ca să ne asigurăm că totul este în regulă. Rezultatele sunt bune, totul e bine.)

Da, sunt fraieră de multe ori, pentru că las orice lucru mărunt să îmi consume mintea și sufletul. Și mereu îmi promit că nu o să le mai las să mă distragă de la ceea ce contează cu adevărat.

Sursa foto: Unsplash (Molnár Bálint)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *