Biblioteca familiei Pentru parinti

Trei femei – Lisa Taddeo

trei femei

Trei femei, cartea scrisa de Lisa Taddeo, spune, asa cum anunta si titlul, povestea a trei femei. Sunt diferite ca varsta, ca poveste si, totusi, au ceva in comun: toate trei sunt victime ale oamenilor din jurul lor, in special ale barbatilor. Cel putin, asa le vad eu.

Trei femei – Lisa Taddeo

Una dintre ele este prinsa intr-o casnicie lipsita de tandrete, de intimitate. O casnicie goala. Asa ca isi gaseste refugiul in bratele unui alt barbat. Stie ca are nevoie de ea numai pentru sex, ca nu are sentimente pentru ea, insa in momentele in care sunt impreuna, nimic altceva nu mai conteaza. In adolescenta a fost violata de trei baieti. Ulterior a devenit din nou victima barbatului care profita de corpul ei pentru a iesi pentru scurt timp din viata de barbat casatorit.

O alta protagonista este o femeie frumoasa, bogata, casatorita, mama. Are o buna situatie financiara. Pare ca are totul si ar trebui sa fie fericita, dar nu este asa. Sotului ei ii place cand ea face sex cu alti barbati, sau cand au amandoi relatii intime in care este implicata si o alta femeie. Ii face pe plac barbatului ei, dar nu este neaparat ceea ce isi doreste si ea. Nici cu familia nu are o relatie grozava si nici macar cu ea insasi, asa cum observam pe masura ce ii descoperim povestea.

Cealalta protagonista este o tanara care in liceu a avut o relatie secreta cu unul dintre profesori. A profitat de naivitatea ei, poate chiar de nevoia ei de a avea in viata sa pe cineva care sa o ajute, sa o inteleaga. Dar, in loc sa faca asta, s-a folosit de corpul ei. A avut grija sa nu lase nicio urma a relatiei lor, asa incat atunci cand s-a aflat ce a facut, a fost greu sa fie vazut ca fiind vinovat.

Si Trei femei va ramane cu mine si in mine. Te rascoleste, te face sa vezi lucruri dure, triste, dar cat se poate de adevarate. Iti arata cat de inselatoare pot fi aparentele, cum femeile pot deveni victime. Lipsa afectiunii, poate inocenta, poate dorinta de a fi iubite, respectate, vazute, le aduce in astfel de situatii, de povesti.

Femeia lipsita de afectiunea sotului, tanara violata, tanara de care profita un barbat mai in varsta, femeia care pare sa aiba totul, dar de fapt nu e fericita, isi ascunde sentimentele si face ceea ce se asteapta de la ea, nu ceea ce poate si-ar dori. Acestea sunt, pe scurt, femeile in jurul carora se invarte cartea. Desigur, sunt povesti complexe ce surprind dorinta femeilor, viata lor interioara, relatiile interumane.

Trei femei de Lisa Taddeo este o carte despre dragoste, dorinta, durere si multe altele. Surprinde complexitatea femeii, viata sexuala si experientele diferite ale protagonistelor. Este una dintre cartile pe care nu ai cum sa le lasi din mana, chiar si cand e tarziu si stii ca ar fi cazul sa dormi. Parca mai vrei sa citesti putin si inca putin si inca putin.

Curajul de a nu fi pe placul celorlalti – Ichiro Kishimi, Fumitake Koga

Sursa foto: libris.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *