Bebelusi si copii

Un copil care vede prima dată marea

un copil care vede prima data marea

Eram destul de departe de anii copilăriei când am văzut prima dată marea. Bucuria noilor descoperiri nu mai era aceeași din primii ani ai existenței mele. Mi-a plăcut și de fiecare dată când revăd marea mă încearcă o bucurie autentică, dar care nu se compara cu bucuria unui copil mai mic care vede prima dată marea.

Prima mea întâlnire cu marea nu mi-o mai amintesc, sinceră să fiu, s-au scurs ceva ani de atunci, dar pe a puiului de om o voi păstra mereu aproape de inimă pentru că m-a emoționat, m-a bucurat și mi-a dat de o stare de bine.

Îi vorbisem despre mare, o văzuse în poze și, totuși, când am ajuns pe plajă, zicea că vrea să intre în piscină. I-am explicat, zâmbind de naivitatea ei, că aceea este marea, nu o piscină. S-a apropiat grăbită, curioasă și s-a oprit acolo unde valurile se spărgeau la picioarele ei. A privit-o, apoi cu aceeași curiozitate și nerăbdătoare să descopere marea ce părea infinită, a înaintat în apă ținută de mână. A sărit peste valuri, a plutit pe colac, a țipat de bucurie și de emoție. A fost o întâlnire frumoasă, pe care cred că și-o va aminti și ea, chiar dacă poate numai câteva frânturi.

Un copil care vede prima dată marea te emoționează. N-ai cum să rămâi indiferent în fața unei asemenea bucurii. Plină, reală, magică.

Un copil care vede prima dată marea te face să te întrebi unde ți-ai pierdut curiozitatea și fericirea unei noi descoperiri. Pe unde s-a rătăcit, ce te-a făcut să uiți de ea, unde o poți regăsi, când, cum?

Un copil care vede prima dată marea te bucură și pe tine. Te rupe de griji, frici, probleme, de gândul la ieri sau la mâine și fără să-ți dai seama, te trezești cu un zâmbet larg pe față și cu sufletul ușor, liniștit, trăind acel moment și atât.

Un copil care vede prima dată marea te face să te întrebi când ai făcut ultima dată ceva pentru prima dată.

Un copil care vede prima dată marea îți amintește cât de minunată și de magică poate fi lumea asta, așa imperfectă cum e ea.

Un copil care vede prima dată marea îți arată că nu are nevoie de lucruri multe pentru a fi fericit, ci de experiențe frumoase, de mami și de tati acolo, trăind din plin acele momente unice, pentru că da, veți mai vedea marea împreună și în anii ce vin, dar pentru copil nu va mai fi niciodată prima dată când va trăi experiența aceea. Va descoperi alte mări, alte țărmuri, i se vor așterne la picioare alte valuri, va păși pe nisipul fin al altor plaje, dar întotdeauna va exista în voi amintirea acelei prime întâlniri a puiului de om cu marea ce părea infinită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *